Inbraakdetectiesysteem
Bouwkundige beveiliging werkt preventief en vertragend voor een ongewenste bezoeker.

Maar éénmaal binnen heeft hij vrij spel om het pand te doorzoeken en de buit te verzamelen. De toepassing van een elektronisch alarmsysteem zal de inbreker desoriënteren door de sirenes binnen en na detectie wordt een melding verstuurd naar de alarmcentrale. De tijd gaat dan dringen voor de inbreker! Hierdoor wordt de kans kleiner dat de indringer het hele pand doorzoekt, de schade wordt beperkt en de pakkans wordt vergroot.

Afbeelding codebediendeel UNii zwart.jpgAfbeelding codebediendeel UNii wit.jpg

Er zijn verschillende mogelijkheden om indringers te detecteren. Zo zal een Passief Infrarood detector bijvoorbeeld pas reageren op temperatuurverschillen in het detectiegebied, wat betekent dat de indringer op dat moment al binnen moet zijn. Strategisch geplaatste trildetectoren en glasbreukmelders geven reeds een melding als de inbreker nog buiten staat  wat met name bij woningen een prettig idee is.

Het kan eveneens interessant zijn om een alarmsysteem uit te breiden met rookmelders. Deze zijn dan 24 uur per dag actief en in het geval van een alarm zal het systeem een slowwhoop signaal ten gehore brengen en wordt de meldkamer geïnformeerd, welke direct actie kan ondernemen. Er zijn dus mogelijkheden genoeg en elk pand verdient daarom een eigen aanpak met een eigen oplossing!

Doormelding
De doormelding dient bij voorkeur via een traditionele telefoonlijn plaats te vinden. Producten als InternetPlusbellen van KPN of telefonie via uw kabelmaatschappij werken alleen via het bijgeleverde modem. Als de 230V voeding van het modem uitvalt, kunt u niet meer telefoneren en zal het alarmsysteem dus ook niet meer uit kunnen bellen naar de meldkamer. Daarnaast kan de communicatie tussen het alarmsysteem en de meldkamer problemen geven door protocolfouten welke kunnen ontstaan door de omzetting naar IP.

Wij adviseren daarom altijd een traditionele netlijn (analoog of ISDN) van KPN of, indien het ècht niet anders kan, doormelding naar de meldkamer via internet. Hierbij dient het systeem wel te worden voorzien van een GSM back-up mogelijkheid.